Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

'' Οι διακοπές είναι δικαίωμα όλων '' διακυρρήσει με πρωτοβουλία της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαμέσου του προγράμματος '' Καλυψώ '' & η Ελλάδα σε αντιδιαστολή καταργεί και τις ελάχιστες κοινωνικές παροχές...



Οι διακοπές είναι δικαίωμα όλων διακυρρήσει  με πρωτοβουλία της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαμέσου του προγράμματος '' Καλυψώ ''. 

Το πρόγραμμα «Καλυψώ» είναι μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που φιλοδοξεί να βελτιώσει τις ζωές των λιγότερο προνομιούχων πολιτών σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Στόχος του προγράμματος είναι να δοθεί η ευκαιρία σε ανθρώπους που συνήθως αδυνατούν να ταξιδέψουν να επισκεφθούν ευρωπαϊκούς προορισμούς, βοηθώντας παράλληλα τις τοπικές οικονομίες να αντιμετωπίσουν τις περιόδους μειωμένης τουριστικής κίνησης.

Βασικός πυλώνας του προγράμματος «Καλυψώ» είναι η ευκαιρία που προσφέρεται στους λιγότερο προνομιούχους Ευρωπαίους πολίτες να ανακαλύψουν άγνωστες σε αυτούς περιοχές της Ευρώπης. Κάθε Ευρωπαίος πολίτης θα πρέπει να έχει το δικαίωμα να ταξιδεύει. Και ποιος καλύτερος τρόπος υπάρχει για να αισθανθεί κανείς πραγματικά Ευρωπαίος πολίτης παρά μέσω της πολιτιστικής ανταλλαγής; ( για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα: http://ec.europa.eu/enterprise/sectors/tourism/files/docs/calypso/leaflets/leaflet_calypso_el.pdf  )

Σε αντιδιαστολή αυτής της προσπάθειας θα ήθελα απλά να υπενθυμίσω την κατάργηση  του Οργανισμού Εργατικής Εστίας επί Κυβερνήσεως Παπαδήμου. Δεν θα σχολιάσω περαιτέρω σας επισυνάπτω απλά την  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ  ( http://www.koinonikostourismos.gr/pdfs/ergazomenoioee.pdf ).

Το μόνο που έχω να πω είναι ότι στην Ελλάδα όλα αλλάζουν εν μία νυκτί ... όλα επί ποδός χωρίς προσεκτικό σχεδιασμό - όροι όπως crisis management, change management, quality management, innovation management - στο τομέα του δημοσίου,  άγνωστοι.

Είναι εύκολο να κυβερνηθεί ένας ευτυχισμένος ή έστω και παραμυθιασμένος λαός, δεν ξέρω όμως κατά πόσο ακόμα θα είναι εύκολο να κυβερνηθεί ένας λαός δυστυχισμένος, ντροπιασμένος και απεγνωσμένος.

Εύχομαι τα καλύτερα πραγματικά από καρδιάς!

dK


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου