Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Ο Τουρισμός, πρωταγωνιστής της διεθνούς οικονομίας

Ο κλάδος του Τουρισμού αποτελεί έναν εκ των πρωταγωνιστών της διεθνούς οικονομίας. Ιδιαίτερα τις τελευταίες δεκαετίες γνώρισε ραγδαία εξέλιξη, ανάπτυξη και διαφοροποίηση που τον καθιστά έναν από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους τομείς της οικονομίας στον κόσμο και βασική κινητήρια δύναμη για την κοινωνικοοικονομική πρόοδο. Ο Τουρισμός, σήμερα όσο ποτέ άλλοτε, κινούμενος πλέον σε ένα νέο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον με μία συνεχή διεύρυνση του ανταγωνισμού
και ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας, των μέσων δικτύωσης και πληροφόρησης αποκτά νέα δυναμική, εμπλουτίζεται με νέες ιδέες, προϊόντα και χαρακτηριστικά.
Προσφορές:
Κρήτη: 5 διανυκτερεύσεις, από 86,44 ευρώ, συνολική τιμή κράτησης!
Ο Τουρισμός για την Ελλάδα αποτελεί την πιο μεγάλη βιομηχανία και βασική πηγή εσόδων για τον τόπο. Με βάση το όραμα του SETE έως το 2020 ο Τουρισμός πρέπει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην προσπάθεια για οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της χώρας.
Δεδομένου λοιπόν ότι ο κλάδος αποτελεί ζήτημα υψηλής προτεραιότητας, θα ακολουθήσουν από το βήμα του www.en-gr.com μια σειρά άρθρων στα πλαίσια μιας γενικότερης προσπάθειας για ενημέρωση, προβληματισμό και ενθάρρυνση.
Όραμά μας είναι η αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων ( μορφολογικών, ιστορικών, πολιτισμικών κ.α )  που προσφέρει ο τόπος και οι άνθρωποί του για την ανάδειξη της χώρας ως αγαπημένο προορισμό και γιατί όχι και ως πυξίδα για όσους επιθυμούν να βιώσουν την εμπειρία σύνδεσης του παρελθόντος με χαρακτηριστικά του παρόντος και εξελίξεις του μέλλοντος.

[Πηγές: CIRCLEBOOKINGS worldwide hotels
http://www2.unwto.org
http://www.greektourism2020.gr/orama.html]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου