Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Το φαινόμενο "Ταξίδι": Γιατί η εβδομάδα διακοπών να κυλάει σαν νεράκι;



Μα μόλις φτάσατε στον προορισμός σας γιατί να πρέπει πάλι να επιστρέψετε;
Η αντίληψή μας για τον χρόνο είναι υποκειμενική. Περιμένοντας το τραμ, μπορεί τα λεπτά να φαντάζουν ώρες ολόκληρες. Είμαστε από την άλλη πλευρά σε μία κρουαζιέρα, ο χρόνος περνάει σαν νεράκι.

Στις διακοπές, την πρώτη ημέρα την αντιλαμβανόμαστε συνήθως σαν την μεγαλύτερη μέρα του χρόνου, ξύπνιοι στο κρεβάτι συνεχίζουμε να ταξιδεύουμε ακόμα νοερά, με το τρένο, αυτοκίνητο ή το αεροπλάνο. Συνήθως στα ταξίδια του εξωτερικού βιώνουμε αρχικά και ένα πολιτισμικό σοκ  γιατί τα πάντα είναι καινούργια: Το κρεβάτι, το φαγητό, οι άνθρωποι. Το βράδυ με μάτια που κλείνουν από την κούραση πέφτουμε στο κρεβάτι και η μέρα μας φάνηκε ατελείωτη.
Τρέχουσα Προσφορά:
40€ Το Δίκλινο Δωμάτιο All Inclusive Holidays in Evia 3* (Bungalows & κεντρικό κτήριο) ,Περίοδος διαμονής 15/07/2012 – 19/07/2012, Απο Την CirclecBooking.com!


Η δεύτερη μέρα είναι λιγότερο έντονη - η σύγχυση αρχίζει και εξασθενεί.

Την τρίτη ημέρα, γνωρίζουμε πια το κρεβάτι, το φαγητό και τους ανθρώπους. Το πολιτισμικό σοκ το έχουμε ξεπεράσει, βρισκόμαστε στην παραλία, ο εγκέφαλος μας βρίσκεται σε ατονία, το συρτάρι για νέες αναμνήσεις έχει κλείσει.
Δεν υπάρχει αμφιβολία  ότι οι τρεις εβδομάδες εκ των υστέρων, μας φαίνονται σαν τρεις μέρες.

Το καινούργιο είναι σε θέση να διαστέλλει το χρόνο μας, έτσι όσα περισσότερα βιώνουμε και θυμάστε, τόσο μεγαλύτερος μας φαίνεται εκ των υστέρων ο χρόνος.
Γι 'αυτό έχει πραγματικά αξία, να προσπαθούμε να αποδράσουμε έστω για τρεις ή τέσσερις ημέρες αρκετές φορές το χρόνο και να φροντίζουμε να γεμίζουμε τις μέρες μας με ποικιλόμορφες δραστηριότητες.
Όποιος λοιπόν βιώνει περισσότερα ζει ή τουλάχιστον αισθάνεται πως είχε μεγάλες διακοπές.

Πηγή:  http://www.en-gr.com/index.php/el/taxidevontas/taxidiotikesskepseis/705-vacations




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου