Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Μόνος ή μόνη και ακόμα σκέπτεστε αν πάτε φέτος διακοπές;


Σε έναν μήνα ακριβώς από τώρα το καλοκαίρι θα ολοκληρώσει και για φέτος τον κύκλο του.

Οι ερωτήσεις περί διακοπών μονοπωλούν τις συζητήσεις. Άλλοι επέστρεψαν και αναπολούν τα περασμένα και άλλοι σχεδιάζουν και αδημονούν για τα επικείμενα. 
Υπάρχουν όμως και εκείνοι που αντιδρούν αμήχανα, μη γνωρίζοντας αν φέτος θα προκύψει το πολυπόθητο ταξίδι αναψυχής.

Οι λόγοι ποικίλουν, μπορεί να είναι είτε προσωπικοί, είτε και καθαρά οικονομικοί.

Όπως και να έχει, δεν θέλω να μου στενοχωριέστε. Οι φίλοι μου λένε πως είμαι ευρηματική και το τσεπάκι μου διαθέτει πάντα μια πρακτική λύση για ώρα ανάγκης.

Στο σημερινό άρθρο λοιπόν θα αναφερθώ σε εκείνους που έχουν κλειστεί στο καβούκι τους είτε γιατί δεν έχουν πλέον ταίρι να μοιραστούν τις διακοπές τους είτε γιατί απλά δεν συνέπεσαν ημερολογιακά οι διακοπές με την παρέα τους.

Θα σας μαλώσω, θα σας μαλώσω. Δεν θέλω μιζέριες, η ζωή είναι μικρή αλλά και θαυματουργή παράλληλα. Για να δω τι έχει το τσεπάκι μου για εσάς:

-          Αρχικά φορέστε το καλύτερο χαμόγελό σας - δεν θέλω αντιρρήσεις - η αισιοδοξία και η θετική προσέγγιση στα γεγονότα προκαλεί ευχάριστα γεγονότα, να είστε σίγουροι.

-          Μια εκδρομούλα στο εξωτερικό δεν νομίζω να σας χαλούσε; Οργανωθείτε σε κάποιο ταξιδιωτικό group και ανακαλύψτε νέα μέρη, γνωρίστε νέους ανθρώπους. Αν θέλετε δε να είστε βέβαιοι ότι το γκρουπ των συνταξιδιωτών ανταποκρίνεται σε δικά σας γούστα ρωτήστε ευθέως τον διοργανωτή για ηλικίες και γιατί όχι ακόμα και για τις αναλογίες μεταξύ ανδρών και γυναικών.

-          Θέλω επίσης να επισημάνω ότι δεν υπάρχει «ένα» ταξιδιωτικό γραφείο, ούτε «μία» εκδρομή. Κάντε την έρευνα αγοράς σας ως συνειδητοποιημένοι ταξιδευτές και είμαι σίγουρη ότι θα βρείτε αυτό που σας αξίζει. 

-          Εάν είστε τώρα περισσότερο ο τύπος του αυθόρμητου και όχι του προγραμματισμένου,  κλείστε άμεσα σε ένα από τα μικρά νησιά της χώρας μας όπου επικρατεί το slogan  «Από το πρωί μέχρι το βράδυ, όλοι μαζί μια μεγάλη παρέα ».  Με σκηνούλα ή σε δωμάτιο, τα Κουφονήσια, η Αντίπαρος και η Φολέγανδρος είναι μερικά από τα νησιά που οι γνωριμίες γίνονται αβίαστα και το σημαντικότερο κανείς δεν χάνεται!

-          Σαν τελευταία και πιο τρέντι λύση που ανακάλυψα σερφάροντας στο διαδίκτυο, είναι η ταξιδιωτική δικτύωση με ανθρώπους που βρίσκονται στην ακριβώς ίδια θέση με εσάς. Με λίγα λόγια σας δίνεται η δυνατότητα να οργανώσετε με ανθρώπους κοινού ενδιαφέροντος ένα ταξιδάκι γνωριμίας και επαφής. Παράτολμο για τα δικά μου γούστα, αλλά από την άλλη έχει και το σασπένς του για τις πιο περιπετειώδες ιδιοσυγκρασίες. Μια τέτοιας μορφής Ιστοσελίδα που δικτυώνει ταξιδιωτικά ανθρώπους από όλο τον κόσμο είναι η ακόλουθη http://www.misstravel.com.

Και επειδή το γοργόν και χάρη έχει, οργανωθείτε άμεσα. Και όπως χαρακτηριστικά έχει αναφέρει ένας καλός μου φίλος ψυχολόγος: το ΄΄άγνωστο΄΄ έχει μια ιδιαίτερη μυστηριακή έλξη από μόνο του, γιατί πολύ απλά είναι η αφετηρία για νέα δεδομένα, ανοιχτά και απρόβλεπτα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου