Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Υπάρχει ''η γη της επαγγελίας'' για τους Έλληνες δημιουργούς?


Μια όμορφη καλημέρα από καρδιάς ευχόμαστε!

Με βάση  την ειλικρίνεια, το ήθος και το όραμα θα θέλαμε να ανταλλάξουμε μαζί σας, με καθαρές κουβέντες πάνω από όλα, τις εμπειρίες μας από την σημερινή κατάσταση που επικρατεί εντός και εκτός Ελλάδος.

Από την μικρή χρονικά ύπαρξή μας ως σχήμα ανταλλάξαμε γνώμες, ιδέες, ήρθαμε σε επαφή με Έλληνες εκπροσώπους του εμπορείου και της τέχνης. Τα πράγματα δεν είναι και τόσο ρόδινα ούτε εκεί έξω στην και καλά ΄΄γη της απαγγελίας''. Η νοοτροπία του παρελθόντος έχει καταστρέψει την εμπιστοσύνη προπάντων για την ποιότητα σε ότι ακούγεται Ελληνικό. Ακόμα και οι Έλληνες της διασποράς αμφιβάλουν για εμάς, για τις προθέσεις μας. Δυσπιστούν ως προς το όραμα και μας συγκρίνουν πλέον αποκλειστικά και μόνο με οικονομικά μεγέθη.

 Για να αλλάξει η φορά των γεγονότων, κατά εμάς τουλάχιστον, θα πρέπει αρχικά να αλλάξουμε εμείς νοοτροπία και κατά επέκταση να συσπειρωθούμε. Η συσπείρωση όμως, καλό θα ήταν, να μην αποτελεί τα συνήθη πανηγυράκια  εντυπώσεων με φαμφαρώδεις εκδηλώσεις. Θέλει δουλειά πολύ. Θέλει επί τόπου συνεργασία με φορείς του εμπορείου, door to door επικοινωνία και δυστυχώς promotion. Αναπόφευκτο αλλά αναγκαίο promotion προβάλλοντας και καλλιεργώντας νέες νοοτροπίες κατανάλωσης ή και συνηθειών ενίοτε στις χώρες που απευθυνόμαστε. Θα σας πω ένα απλό παράδειγμα. Γιατί ο ξένος να πάρει το Ελληνικό κρόκο αν τον βρίσκει στις Ινδίες φθηνότερο. Γιατί να πάρει το ελληνικό κρασί, όταν ο κόσμος είναι γεμάτος από κρασιά άλλων χωρών. Πέρα λοιπόν από την αξιοπιστία μας χάσαμε και το ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα. Πρέπει να δημιουργήσουμε λοιπόν έναν νέο ''Μύθο''.

Εξ αποστάσεως και με εκδηλώσεις πυροτεχνήματα τα αποτελέσματα θα είναι αμυδρά. Θέλει πολύ δουλειά και επενδυτικό κεφάλαιο αποκλειστικά για αυτό το σκοπό. Ο λιγότερο ανώδυνος τρόπος είναι οι μεγαλύτερες δυνατών συνεργασίες βάσει παραγωγικών, ποιοτικών αλλά και ηθικών πλέον κριτηρίων. Αν δεν γίνει αυτή η στροφή άμεσα πάμε μπρος ολοταχώς να πέσουμε στον γκρεμό που εμείς δημιουργήσαμε με την φλεγματική, υπεροπτική και ιδιοτελή συμπεριφορά μας.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου