Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Στήλη: Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα - Κεφάλαιο πρώτο: Ο σκοπός του εύκολου χρήματος





Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα;


Εξαρτάται από τον σκοπό θα μου πείτε εσείς, εξαρτάται από τα μέσα μπορεί να αντιπαρέλθω εγώ. Η ελληνική πραγματικότητα όμως απέδειξε ότι όλα τα μέσα επιτρεπτά αρκεί να κάνουμε το κέφι μας. Τώρα ποιο ήταν το κέφι μας;


Κεφάλαιο πρώτο: ''Ο σκοπός του εύκολου χρήματος''


Για πολλούς ήταν το χρήμα. Δεν είναι λίγο πράγμα να πουλάς και να αγοράζεις ακατάπαυστα αγαθά. Aπλά τα πράγματα: με μεγαλοαπάτες από εδώ και από εκεί, με φοροδιαφυγή, με έτοιμη θεσούλα στο δημόσιο - από κλητήρες γίναμε διευθυντές εν μία νυχτή - κάνοντάς τα πλακάκια με το πολιτικό σύστημα και βρίσκοντας τρύπες για όλες τις ‘νέες ευκαιρίες’ που μόνο εμείς αντιληφτήκαμε διότι οι άλλοι- αχ αυτοί οι άλλοι – 'κοιμήθηκαν'. Τι κουτούτσικος που είναι ο κόσμος και αφελής! Και εκεί λοιπόν που δεν είχες, με τα συγχωρήσεως βρακί για να φορέσεις, ξαφνικά έγινες ΚΑΠΟΙΟΣ!


Δανείστηκες λοιπόν εσύ ο ΚΑΠΟΙΟΣ πλέον το καλάμι από τους όμορφους αγρούς της πατρίδας μας, χωρίς άδεια να σημειώσω αλλά με το έτσι θέλω, ανέβηκες λοιπόν στο καλαμάκι, κρατώντας το γερά μη σου φύγει ντε και πάθεις κάνα κάταγμα, και άρχισες να βολοδέρνεις την ημέρα στους κύκλους της δήθεν καλής κοινωνίας και την νύχτα στα ξενυχτάδικα στρώνοντας χαλί τα πεντοχίλιαρα.


Βέβαια τώρα που γίναμε ΙΝ ή το Attractiv σου ταιριάζει καλύτερα (αναρωτιέμαι), έπαιρνες αντί για βρακί την κάμπριο παραμάσχαλα για να σου κάτσει ( άλλωστε στο χέρι της ήταν;) το δίμετρο μοντελάκι που επιβιώνει με χορηγίες. Τώρα αν τα αισθήματα δεν ήταν πηγαία, γιατί για αμοιβαία ούτε λόγος να γίνεται - ποιος νοιάζεται βρε αδερφέ - το αλισβερίσι πέτυχε και ούτε η πρώτη θα ήταν ούτε η τελευταία, όσο το χρήμα ρέει οι συνειδήσεις αγοράζονται.


Και ναι, όσο υπήρχαν οι αυλικοί γύρω σου που υποκλίνονταν στο πέρασμά σου και ήταν έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να σου χαϊδέψουν το υπερφίαλο ΕΓΩ σου, why not σκεφτόσουν. Ζωή και κότα θα την περνάω και όλα καλά όλα ανθηρά, κανένας λόγος ανησυχίας. Και στο τέλος κατέληγες στο μεγαλόπνοο: όσο το χρήμα ρέει οι συνειδήσεις αγοράζονται...


dK

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου