Το 1850 ο Γ.Καλλικούνης ιδρύει στην Καλαμάτα το πρώτο ατμοκίνητο «Πνευματοποιείο» εξοπλισμένο με τα καλύτερα μηχανήματα της εποχής .
Με σπουδές Χημείας στην Τεργέστη και συνδυάζοντας με φαντασία και γνώση μια μεγάλη ποικιλία αρωματικών φυτών , φρούτων και ριζών από την πλούσια φύση της Νότιας Ελλάδας επιτυγχάνει την δημιουργία μιας μεγάλης σειράς Λικέρ και Αποσταγμάτων με πρωτόγνωρες υπέροχες γεύσεις και λεπτά αρώματα .
Τα παραγόμενα Αποστάγματα και Εκχυλίσματα είναι η αρωματική και γευστική καρδιά των διαφόρων ποτών ( aperitifs , digestives , bitters , liqueurs ) που παράγονται από την Ποτοποιία.
Και τόσο μεγάλωσε η φήμη της ποτοποιίας ώστε ο Βασιλιάς Γεώργιος ο Α κατά την διάρκεια επίσκεψης στην Καλαμάτα το 1905 επισκέπτεται το Εργοστάσιο της Εταιρείας και απονέμει στον Ν.Καλλικούνη τον αργυρό Σταυρό του Ιππότη του Σωτήρος για την προσφορά του στην Ελληνική Βιομηχανία .
Στην μεγάλη Διεθνή Έκθεση στο Παρίσι το 1900 (EXPOSITIOIN UNIVERSELLE de PARIS- NEUILLY ) . Στην αρχή του εικοστού αιώνα πραγματοποιείται στο Παρίσι η μεγάλη Διεθνής Έκθεση EXPOSITION UNIVERSELLE στο Πεδίο του Άρεως με Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής τον GUSTAVE . EIFFEL . έκθεμα Πύργο του EIFFEL .
Συμμετέχουν 76.000 εκθέτες από όλες σχεδόν τις χώρες και την έκθεση επισκέπτονται 50 εκατομμύρια επισκέπτες ( αριθμός ρεκόρ μέχρι σήμερα ) .
Την Ελληνική συμμετοχή λόγω της σπουδαιότητας του γεγονότος και της ευκαιρίας προβολής του Νεώτερου Ελληνικού Κράτους συντονίζει ειδική επιτροπή η Comissariat Hellenique pour l’ exposition Universelle de 1900 μαζί με την Ελληνική Πρεσβεία στο Παρίσι .
Ο Ν.Καλλικούνης συμμετέχει στην Έκθεση με περίπτερο της Ποτοποιίας στο Grand Palais όπου εκθέτονται όλα τα προϊόντα όπως Λικέρ και Κονιάκ .
Καθ’ όλη την διάρκεια της Έκθεσης από τις 15 Απριλίου έως την 12η Νοεμβρίου 1900 επισκέπτονται το Εκθετήριο της Ποτοποιίας πάνω από 25.000 επισκέπτες οι οποίοι δοκιμάζουν τα Λικέρ και το Κονιάκ του Ν.Καλλικούνη τα οποία δημιουργούν τόσο ευνοϊκές κριτικές ώστε το περίφημο Café Anglais κέντρο καλλιτεχνών στο Παρίσι στην Boulevard des Italiens παραγγέλνει μεγάλη ποσότητα φιαλών Λικέρ και Κονιάκ .τα οποία πήραν τιμητική θέση στην κάβα του καλύτερου εστιατορίου του Παρισιού . Κατά την διάρκεια της Έκθεσης γίνονται διαγωνισμοί και γευσιγνωσίες κρασιών και ποτών όπου ο Ν.Καλλικούνης κερδίζει χρυσό μετάλλιο για τα Λικέρ και το Κονιάκ .
Η τιμητική αυτή διάκριση για την Ελληνική επιχείρηση εορτάσθηκε με την παρουσία της ακμάζουσας Ελληνικής παροικίας στο Παρίσι στην Ελληνική Πρεσβεία .
Το 1859 αρχίζει η μεγάλη πορεία των προϊόντων της Εταιρείας στις Διεθνείς αγορές και στις Μεγάλες Εκθέσεις . 46 χρυσά μετάλλια , Βραβεία και Διπλώματα Τιμής σε Εκθέσεις Ποτών και κρασιών από το Παρίσι και την Μασσαλία εως το SAN FRANSISCO των ΗΠΑ απονέμονται στην Ποτοποιία Καλλικούνη πιστοποιώντας την ανωτερότητα και την απαράμιλλη ποιότητα των προϊόντων .
Το 1900 η Ποτοποιία συμμετέχει στην Παγκόσμια Έκθεση στο Παρίσι ( EXPOSITION MONDIALE ) και κερδίζει το πρώτο χρυσό Βραβείο για τα ΛΙΚΕΡ και το BRANDY
Το 1998 σε τιμητική Εκδήλωση στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών ο Πρωθυπουργός της Χώρας Κ.Σημίτης τίμησε την Ποτοποιία Καλλικούνη απονέμοντας το Βραβείο ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ
Το 1900 η Ποτοποιία συμμετέχει στην Παγκόσμια Έκθεση στο Παρίσι ( EXPOSITION MONDIALE ) και κερδίζει το πρώτο χρυσό Βραβείο για τα ΛΙΚΕΡ και το BRANDY
Το 1998 σε τιμητική Εκδήλωση στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών ο Πρωθυπουργός της Χώρας Κ.Σημίτης τίμησε την Ποτοποιία Καλλικούνη απονέμοντας το Βραβείο ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου